Bedrift

Er dere lovpålagt?

Arbeidstilsynet bestemmer hvem som er lovpålagt bedriftshelsetjeneste. Søk opp firmaet ditt i søkefeltet under for å se om det gjelder dere.

Les mer om hvordan vi jobber med akkurat deres bransje lenger ned på siden.

sanity image

Sjekk om dere er pålagt bedriftshelsetjeneste

Bygg og anlegg

Bygg- og anleggsbransjen er lovpålagt BHT. Bakgrunnen for dette er at bransjen regnes som en av de mest risikofylte arbeidsplassene i Norge basert på statistikk over ulykker og dødsfall. Noen få eksempler på risikofaktorer er stillas, støv, farlige verktøy og arbeid i høyden.

Hvordan bistår vi?

Vi bidrar med å løfte kvaliteten på det systematiske HMS-arbeidet ved hjelp til tjenester som HMS-system, risikovurdering og vernerunder. Vi har fokus på enkle rutiner tilpasset bransjen som er gjennomførbare og raske i praksis. Dr.Dropin kan også bistå med forebyggende helsetjenester som helsekontroller, vaksinering og sykefraværsoppfølgning.

sanity image

Bilverksted

Bilverksted er lovpålagt BHT. Bakgrunnen for dette er at bransjen typisk har en fysisk arbeidshverdag med ugunstige stillinger og mye belastning på knær, rygg og skuldre. Noen få eksempler på risikofaktorer er fare for klemskader, manuelt arbeid og kjemisk helsefare.

Hvordan bistår vi?

Vi bidrar med å løfte kvaliteten på det systematiske HMS-arbeidet ved hjelp til tjenester som HMS-system, risikovurdering og ergonomikurs. Vi har fokus på enkle rutiner tilpasset bransjen som er gjennomførbare og raske i praksis. For noen bedrifter er det krav til helsekontroller, da kan vi bistå med helsekontroller på deres arbeidsplass.

sanity image

Frisør

Frisørbransjen er lovpålagt BHT. Bakgrunnen for dette er at bransjen har ergonomiske utfordringer og potensiale for slitasjeskader som følge av lange, stående arbeidsdager med mye bruk av armene. Frisører jobber også med kjemikalier som kan føre til eksem og andre plager.

Hvordan bistår vi?

Vi bidrar med å opprette et HMS-system eller løfte kvaliteten på det dere har. Vi kan også bistå med risikokartlegging, sykefraværsoppfølging, ergonomiske vurderinger/kurs og gjennomføring av helsekontroller.

sanity image

Restaurant

Restauranter er lovpålagt BHT. Bakgrunnen for dette er skiftarbeid, mye ståing og tunge løft. Ett eksempel på risikofaktor er trakassering fra gjester.

Hvordan bistår vi?

Vi hjelder dere med å opprette eller løfte kvaliteten på deres HMS-system. Vi bistå ofte også helsekontroller, ergonomi og internkontroll. Restaurantbedrifter ønsker ofte også hjelp til utvalgte tilleggstjenester som arbeidsmiljørådgivning og influensavaksinering.

sanity image

Transport

Transportbedrifter er lovpålagt BHT. Bakgrunnen for dette er arbeidsoppgaver som kjøring, sikring av last og vedlikehold kombinert med at man ofte jobber alene. Oppmerksomhet er også en viktig faktor for trygg trafikk. Eksempler på risikoelementer er farlig gods, klemskader og hengende last.

Hvordan bistår vi?

Vi bidrar med å opprette et HMS-system eller løfte kvaliteten på det dere har. Vi kan også bistå med risikokartlegging, sykefraværsoppfølgning, og ergonomiske vurderinger/kurs tilpasset bransjen. Ved behov for helsekontroll kan vi også bistå.

sanity image

Finner ikke din bransje?

Vi har bransjespesifikk kompetanse for å bistå bedrifter i de aller fleste bransjer. Ta kontakt med oss for detaljert informasjon om hvordan vi kan bistå akkurat i din bransje.

Se hvor mye du kan spare

Bruk kalkulatoren under og se hvor mye sykefravær koster bedriften din årlig. Kalkulatoren viser også hvor mye du kan spare ved å redusere fraværet.
Antall ansatte (årsverk)
Daglig kostnad per ansatt
Sykefravær
Ønsket sykefravær

Resultat

Totalt årlige kostnader med nåværende sykefravær
1 308 125
Totalt årlige kostnader med ønsket sykefravær
805 000

Reduseres sykefraværet til 4 %, øker bunnlinjen
503 125
Book gratis rådgivning